Södertäljebon Joakim Nordlund har tagit hjälp av lokala arkitekten Eric Werner för att utforma hotellet som ska passa in i den speciella miljön på Torekällberget. Foto: Fredrik Gustavell/SVT

Han vill bygga hotell på Torekällberget – här är förslaget

Uppdaterad
Publicerad

Både fastighetsägaren och arkitekten är Södertäljebor med starka band till Torekälberget. Nu ska de övertyga resten av Södertäljeborna, inklusive politiker, att ett nytt värdshus och hotell med 125 rum är en bra idé på platsen där det gamla värdshuset brann ner 2016.

– Jag är väldigt stolt över att få axla det ansvaret och det här tar vi väldigt noggrant för att tillsammans med kommunen göra något som tillför något till Södertälje och den här platsen, säger, Joakim Nordlund, vd på företaget Quetar som äger tomten.

Kan stå klart 2022

Om allt går som fastighetsägaren hoppas kan det fyra våningar höga hotellet stå klart 2022. Men lång väg återstår. Just nu pågår samrådsprocessen där Södertäljeborna kan tycka till om förslaget innan detaljplan kan tas av stadsbyggnadsnämnden.

– Vi har inte haft för avsikt att göra en kopia av 1800-talet, utan mer att ha en närvaro som påminner om 1800-talet, säger Södertäljearkitekten Erik Werner, på arkitektfirman Kjellande Sjöberg, som utformat det nya hotellförslaget.

Hör mer om förslaget och se skisser på hur hotellet kan komma att se ut i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Torekällberget

Mer i ämnet