Hör om Södertälje tingsrätts särskilda behov som sticker ut jämfört med andra domstolar i landet. Foto: Linda Asmar/SVT

Domstolsverket om byggplanerna: Därför är Södertälje tingsrätt högprioriterad

Uppdaterad
Publicerad

Förutom bristen på säkerhetssalar så har Södertälje tingrätt även ett särskilt behov som sticker ut jämfört med andra domstolar – och som de nya byggplanerna anpassas efter. Det menar Fredrik Rönneke, chef på Domstolsverket som ansvarar för utbyggnaden av tingshuset.

På onsdagen berättade SVT att Södertälje tingsrätt, som länge blickat mot att bygga nytt tingshus vid polishuset, nu istället siktar på att bygga ut de befintliga lokalerna.

SVT har nu tagit del av den förstudie som Domstolsverket gjort och där understryker domstolen att man i ”stor omfattning hanterar en särpräglat grov brottslighet” såsom mord, grov utpressning och grovt vapenbrott.

”Stort antal besökare”

Det står även att domstolen sticker ut ”då det kommer ett stort antal besökare till domstolen i olika familjekonstellationer” och där nämns att det är fler besökare än bland annat Svea hovrätt.

I klippet ovan berättar Domstolsverkets chef om behoven på Södertälje tingsrätt: ”Ställer krav på ytorna”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Södertälje
Mer Nyheter