Mamman: ”Lockar med hockey för att han ska gå till förskolan” Foto: Frida Claesson/SVT

Douglas, 2 år, älskar hockey – här tar han sig an rinken i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

2-åriga Douglas Nilsson från Södertälje tycker skridskor och hockey är det bästa som finns. Minst två dagar i veckan hänger han och familjen på Månskensrinken i Södertälje.

– Jag får ofta höra kommentarer av folk när de ser Douglas åka skridskor. De blir förvånade, säger hans mamma Sandra Nilsson.

Det är inte helt enkelt att hänga med i svängarna när Douglas Nilsson, två år och fyra månader gammal, tar sig an ishockyrinken i Södertälje. I december 2020 stod han på ett par skridskor för första gången i sitt liv. Sedan dess är det åkning två dagar i veckan som gäller, helst med klubba och puck.

– Jag måste locka med att han ska få spela hockey för att han ska gå till förskolan, säger hans mamma Sandra Nilsson och skrattar.

Douglas skridskor i storlek 25 är fortfarande för stora, trots det har han inga problem med att ta rygg på fyraåriga storebror Arthur, som även han älskar hockey.

2-åriga Douglas hänger gärna på de äldre hockeykillarna. Foto: Frida Claesson/SVT

Skulle du säga att ni är en hockeyfamilj?

– Nej, jag kan verkligen inte åka skridskor. Så han har fått talangen från någon annan.

Se den unga talangen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.