Månskensrinken i Södertälje är en av de två uterinkarna i kommunen som snart tar emot skridskoåkare i igen. Foto: SVT

Fritt fram att åka skridskor igen – allmänhetens åkning öppnar

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje kommun har fattat beslut om att öppna uterinkarna. På måndag kan den som vill snöra på sig skridskorna och åka igen.

Bakgrunden till beslutet är, enligt kommunens kultur- och fritidschef Maria Lindeberg, att Smittskydd Stockholm nu gör bedömningen att smittspridningen har minskat och att utomhussport kan utövas.

– Man väger smittspridningsläget mot hur viktigt det är att folk rör på sig, säger Maria Lindeberg. Och nu landar man i att det väger tyngre att öppna upp.

Coronaviruset i Södertälje

Manar till försiktighet

Men läget är fortfarande allvarligt, enligt kommunen, och med tanke på risken för smittspridning öppnas inga omklädningsrum och sugna skridskoåkare uppmanas att vara försiktiga och inte trängas.

Med start på måndag öppnar Månskensrinken i Södertälje och Ljungbacken IP:s uterink i Järna efter att ha varit stängda sedan strax före jul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet