Under första veckan av 2021 bekräftades 368 nya sjukdomsfall i Södertälje. Foto: SVT

Grafik: Så ser smittkurvan ut i Södertälje kommun

Uppdaterad
Publicerad

Antalet nya fall av bekräftad covid-19 per vecka ser ut att minska i Södertälje, som hör till landets värst drabbade kommuner. Men det är svårt att dra några säkra slutsatser av den nedåtgående kurvan, som kan påverkas av en helgeffekt i rapporteringen.

– Det är alldeles för tidigt att dra några slutsatser av helgernas provtagning och ett något minskat sjukvårdsbehov efter helgerna. Vi har sett andra länder som först rapporterar en liten nedgång och där smittspridningen sedan tar fart igen, sa regionens Hälso- och sjukvårdsdirektör, Björn Eriksson, till SVT Nyheter Stockholm tidigare i veckan.

Statistik: Så ser det ut

Visa

• Totalt 7 068 fall av covid-19 har konstaterats i Södertälje. Det gör Södertälje till en av de värst drabbade kommunerna i landet.

• Under vecka 1 bekräftades 368 nya sjukdomsfall i Södertälje.

• Sammanlagt 190 personer bokförda i Södertälje har avlidit i covid-19 sedan pandemins början. I Salems kommun har 23 personer avlidit och i Nykvarn har 12 personer avlidit.

Källa: FHM och Socialstyrelsen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet