Hittills har cyklister fått hitta mer eller mindre smidiga sätt att ta sig mellan Södertälje och Rönninge. Thomas Öberg gillar utmaningen, men tror att många kan ha nytta av en ordentlig cykelväg. Foto: SVT

Efter 10 år – grönt ljus för cykelväg mellan Rönninge och Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Det är framför allt oenigheter kring ett brobygge som har sinkat den cykelbana som klubbades redan 2011. Men nu meddelar Salems kommun att tvisten är löst.

Det har varit många turer sedan det första beslutet om en cykelbana mellan Rönninge och Södertälje fattades 2011.

Kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M) menar att processen från beslut till förverkligande har tagit extra lång tid bland annat eftersom markägare har överklagat byggandet av en bro vid Dånviken.

Erik Rönnberg har svårt att glädjas åt att cykelbanan nu verkar vara på gång. Han vill ha en bro på plats idag. Foto: SVT

Enligt Rönningebon och cyklisten Erik Rönnberg har det tagit orimligt lång tid att få till stånd en cykelbana mellan hemkommunen och Södertälje.

– Det är oacceptabelt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.