Maria Wikenståhl, utredningsingenjör på Södertälje kommun tror att de nya cykelvägarna mellan Nykvarn, Salem och Södertälje kommer att öka året runt-cyklandet. Foto: SVT/Karin Fallenius

Cykelbana mellan Nykvarn, Salem och Södertälje kan bli klar i år

Uppdaterad
Publicerad

I november – inför nästa års vintersäsong – hoppas Södertälje kommun att cykelpendlingen mellan Nykvarn, Salem och Södertälje ska kunna komma igång på allvar. Då hoppas nämligen kommunen att de regionala cykelbanorna ska vara klara. Om en vecka går tiden för upphandling ut och då vill kommunen anlita ett företag som kan påbörja arbetet så snart det går.

Projektet kan dock ta längre tid menar Salems kommuns kommunalråd Lennart Kalderén (M) och hänvisar till en pågående marktvist.

– Vi är sedan flera år invecklade i komplicerade juridiska frågor med markägarna i området. Vår förhoppning är att dessa förhandlingar ska kunna slutföras i år. Sedan återstår upphandling och bygge av bron. I den bästa världar är vår förhoppning att bron kan stå klar under nästa år, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.