Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Spela klippet för att höra mer om hur Södertälje sjukhus jobbar för att få ner vårdköerna. Foto: SVT

Efter coronapandemin – då har Södertälje sjukhus jobbat ikapp vårdskulden

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin gjorde att covidpatienter prioriterades och att annan vård tillfälligt fick ställas åt sidan. Detta har gjort att Södertälje sjukhus har fått ökade köer och än är de inte tillbaka i normalläge.

– Vi har fått ökade köer av sådan vård som medicinskt sett kan anstå. Det är klart bekymmersvärt, vi lider verkligen med patienterna som väntar på att få operationerna gjorda, säger Christophe Pedroletti, vd på Södertälje sjukhus.

För att hålla vårdköerna så korta som möjligt har de på sjukhuset försökt jobba undan operationer mellan pandemitopparna. De har även haft extra aktivitet på helger för att korta ner köerna.

– Vår personal har gjort ett helt otroligt arbete med att hantera den här pandemin. Samtidigt har annan verksamhet ställts åt sidan och det har varit nödvändigt för att rädda så många liv som möjligt, säger Cristophe Pedroletti.

Hör sjukhusets vd Christophe Pedroletti berätta om hur långa vårdköerna är i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.