Hovsjöbon Solongo Bayarsikhan känner sig inte trygg, Leila Kouri frågar sig ”Varför?” efter nattens dödsskjutning. Foto: Frida Claesson/SVT

Hovsjöbor om dödsskjutningen: ”Det är kriminellt här”

Uppdaterad
Publicerad

Blommor och värmeljus fyllde bostadsområdet i Hovsjö där en man sköts till döds natten mot lördagen. Flera boende i området samlades på platsen för att sörja.

Motivet bakom lördagens dödskjutning är oklart. Händelsen inträffade vid halv tre-tiden, mitt i ett område med förskola och flerbostadshus. En del boende beskriver Hovsjö som en otrygg plats. En kvinna berättar att hon snart ska flytta, eftersom hon inte vill att barnen ska växa upp i området.

En annan person, som driver butik i Hovsjö sedan tolv år tillbaka, delar inte den otrygga bilden. Han menar att medias bild är fel och att området visst är tryggt. Men få av dem SVT pratar med vill ställa upp framför kameran.

I videon hör du två Hovsjöbor om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Hovsjö

Mer i ämnet