Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det börjar krypa nära på riktigt nu” – Många är ute och motionerar i skogsområdet i Salem dagen efter dödsskjutningen, hör vittnesmål i klippet ovan. Foto: Alva Collin/SVT

Efter dödsskjutningen i Salem: ”Skrattar åt att det varit Sveriges tryggaste kommun”

Uppdaterad
Publicerad

Att Salem tidigare har blivit utsedd till Sveriges tryggaste kommun, känns väldigt främmande efter måndagskvällens dödsskjutning i kommunen. Det säger boende som SVT pratar med i närheten av platsen för skottlossningen.

Polisens avspärrningar har tagits bort på måndagsförmiddagen. Vi möter en grupp med förskolebarn som ska plocka blommor till midsommarfirandet och andra är ute och motionerar eller rastar hunden.

De räds inte att besöka skogsområdet i Salem som bara några timmar tidigare varit plats för en dödsskjutning.

Våldsspiralen i Södertälje

– Det känns obehagligt, det här är ett jättelugnt område med mycket barnfamiljer. Det börjar krypa nära på riktigt nu, det har ju varit flera händelser i Salem nu, säger en kvinna som vill vara anonym.

Flera av dem vi möter hörde dessutom skotten. Se fler vittnesmål i klippet ovan.

Det är andra skjutningen i Salem på en dryg månad. I mitten på maj hittades en person skottskadad utomhus.

Enligt uppgifter till P3 Krim hänger måndagskvällens dödsskjutning ihop med skjutningen i maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet