Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT var på plats i området i Salem dagen efter skjutningen. Hör reporter Simon Lundvall berätta mer om händelsen i klippet. Foto: Kovan Alshawish/SVT. Blåljusbilder

Skjutning i Salem – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En person hittades skjuten i Salem, söder om Stockholm, under onsdagskvällen. Brottsoffret är allvarligt skadad, enligt polisen. Idag i området vet alla boende vad som skett, vissa är inte förvånade att det skedde. En person har anhållits misstänkt för mordförsök.

Polisen fick larmet strax före halv nio på onsdagskvällen.

– Vi fick in larm för att folk hade hört smällar, sa Nadya Norton, presstalesperson på Stockholmspolisen då.

En person hittades kort därefter utomhus och fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter med allvarliga skador.

Utreds som mordförsök

Polisen anhöll en person under kvällen, fallet utreds som försök till mord och grovt vapenbrott. Den skjutne personen är fortfarande allvarligt skadad, enligt polisen.

– En person är greps igår kväll och är nu anhållen. Utredningen pågår med stor intensitet, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson hos polisen.

Enligt en boende i området som SVT pratat med har det gjorts flera anmälningar till socialtjänsten om droghandel i området, men de menar att ingenting har skett efter det.

Socialtjänsten i Salem menar dock att de tar anmälningarna på allvar.

– När det gäller orosanmälningar så kan vi inte gå in på detaljer. Vi har resurser att hantera alla ärenden, säger Victoria Skynäs, säkerhetschef på Salem kommun

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis och ambulanspersonal i arbete på platsen. Foto: Blåljusbilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.