Spela klippet för att höra vad Nykvarnsborna tycker om centrumbygget. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Efter lång väntan – nu närmar sig bygglov för nya centrumet i Nykvarn

Uppdaterad
Publicerad

Arbetet med Nykvarns nya centrum påbörjades 2015, men har stått still de tre senaste åren. När SVT pratar med Nykvarnsborna är många kritiska till att bygget tagit så lång tid. Men nu kanske det börjar röra på sig trots allt.

Företaget Slättö som driver bygget har ansökt om bygglov, och nu ser ut som att ett beslut närmar sig, vilket LT var först med att rapportera om.

– Remissen är ute, och de bitarna börjar falla på plats. Vi är beredda att ta ett extra sammanträde för att spara några veckor, säger Jan Brolund (NP), ordförande i bygg- och miljönämnden i Nykvarns kommun.

Nykvarn

Grävarbeten redan igång

Remisser har bland annat skickats till ansvariga myndigheter för brand-, renhållning- och trafikfrågor. När dessa sedan har godkänts kan bygglovet tas upp i bygg- och miljönämnden – där medlemmarna nu alltså är öppna för ett extra sammanträde för att bygget ska komma igång snabbare.

Det ansvariga företaget har redan nu påbörjat visst grävarbete i centrum i väntan på byggstart. Detta då man fått ett så kallat marklov.

Hör Nykvarnsbornas tankar kring bygget i klippet ovan: ”Det är katastrof”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nykvarn

Mer i ämnet