Det var den nionde december som tre unga män sköts i ett bostadsområde i Hovsjö i Södertälje. Flera personer är misstänkta för brott och åtal väntas i slutet av maj. Foto: Sandra Johnson/SVT och Blåljusbilder

Efter skjutningen i Hovsjö: Åtal väntas inom kort

Publicerad

Det var i december i fjol som tre tonårspojkar skottskadades i ett bostadsområde i Hovsjö. Tre personer greps kort därpå, däribland en 16-åring misstänkt för mordförsök. Just nu är fyra personer häktade och åtal väntas inom kort, meddelar åklagaren.

Det har gått nästan fem månader sedan skottlossningen i Hovsjö som är den senaste i Södertäljes våldssprial. Samtidigt pågick ett barnkalas i närheten och vittnen kunde höra skottlossningen.

De tre männen som skadades fördes alla till sjukhus och en av männens tillstånd beskrevs då som kritiskt.

Våldsspiralen i Södertälje

Vårdas fortfarande för sina skador

– Den person som skadades allvarligt har kunnat höras, han vårdas dock fortfarande för sina skador. Övriga två ska ha återhämtat sig, säger åklagaren Åsa Lidefelt Skog.

Kort efter skjutningen greps och häktades en 16-åring misstänkt för mordförsök. Ytterligare två personer häktades i sin utevaro misstänkta för inblandning och greps senare av spansk polis i Barcelona.

Utredningen i sitt slutskede

Just nu sitter totalt fyra personer häktade i fallet – en för mordförsök, en för medhjälp till försök till mord och två personer är häktade för grovt skyddande av brottsling. Det finns också fler personer som är misstänkta i ärendet men som inte är häktade säger åklagaren till SVT.

– Utredningen är i sitt slutskede och preliminärt bör åtal kunna väckas i slutet av maj, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon går SVT:s reporter igenom vad vi vet om den häktade 16-åringen. Foto: Blåljusbilder/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet