Foto: Blåljusbilder

Två män gripna i Spanien – misstänkta för skjutning i Hovsjö

Uppdaterad
Publicerad

Två personer i 20-årsåldern, misstänkta för mordförsöket på tonårspojkar i Hovsjö i december, har gripits i Spanien.

– De greps på ett hotell i Barcelona, säger åklagare Åsa Lidefelt Skog.

Det var den nionde december som tre unga män sköts i ett bostadsområde i Hovsjö. Alla tre fördes till sjukhus och en av männens tillstånd beskrevs som kritiskt.

Kort efter skjutningen greps och häktades en 16-åring misstänkt för mordförsök. Ytterligare två häktades i sin utevaro misstänkta för inblandning. Det är de som nu har gripits av spansk polis i Barcelona, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

Våldsspiralen i Södertälje

– De var efterlysta av svensk polis och greps tillsammans. Den ena är misstänk för försök till mord och grovt vapenbrott. Den andra för grovt skyddande av brottsling, säger åklagare Åsa Lidefelt Skog.

Aftonbladet skriver att båda männen kopplas till gängmiljön i Södertälje och att de ska ha bilat genom Europa fram tills att de greps i Barcelona.

Fortsatt kritiskt tillstånd

På onsdagen omhäktades även 16-åringen som sedan tidigare suttit häktad, något hans advokat Mark Safaryan motsätter sig.

– Min klient förnekar brott.

Är tillståndet fortsatt kritiskt för mannen som vårdas på sjukhus?

– Ja, han är fortsatt kvar på sjukhus, säger åklagaren.

Hör grannar reagera på skjutningen i Hovjsö, i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Sandra Johnson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet