Tre festligheter som anordnas i Södertälje 2022

Uppdaterad
Publicerad

Efter helgens valborgsfirande har Södertäljeborna två festivaler till att se fram emot. I juni firas att det har blivit hundratusen invånare i stan, och i augusti går den årliga Södertäljefestivalen av stapeln.

Spela klippet ovan för att höra mer om de tre festerna i Södertälje.

Valborgsfirandet var det första av tre stora firande som kommer ske i kommunen i år. Nästa evenemang stundar i juni, då kommunen anordnar ett firande för att det har blivit hundratusen invånare i staden. Planen var att det skulle ha skett tidigare, men firandet blev uppskjutet på grund av coronapandemin.

Återkomst för Södertäljefestivalen

Även Södertäljefestivalen har fått vila de två senaste åren på grund av covidläget. Men i slutet av augusti blir det av igen. Det kommer bland annat bjudas på tivoli, artister och foodtrucks.

Vad kostar det att anordna den här typen av evenemang?

– Det varierar beroende vad det är för typ av arrangemang, men Södertäljefestivalen kan kosta uppemot 2,3 miljoner, säger Aljoša Lagumdžija, vd på Södertälje city.

Är det värt det?

Det är definitivt värt det, man ser glädjen bland människorna. Det uppskattas och är värt det, Aljoša Lagumdžija.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.