Det brittiska popbandet Viola Beach omkom i olyckan i Södertälje Foto: Pressbild/TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Efter brokraschen – dödsorsak fastställs i Storbritannien

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga medlemmar i Viola beach omkom i en trafikolycka i Södertälje tidigare i år. I dag hölls en redogörelse i brittisk domstol.

Nu har den tragiska broolyckan i Södertälje, då ett brittiskt popband och dess manager dog, återigen blivit aktuell. Under onsdagen togs fallet nämligen upp i männens hemland.

Anhöriga var på plats och en rättsläkare redogjorde för vad svensk och brittisk polis har kunnat ta reda på om kraschen. Det twittrade BBC:s reporter på plats.

”Hann inte lida”

Det var i februari i år som hyrbilen, med de fem personerna i, körde förbi varningssignalerna på motorvägsbron som hade öppnats för en båt. Bilden kraschade in i bron och störtade sedan ner i vattnet.

Under redogörelsen berättade rättsläkaren Nicholas Rheinberg att bandmedlemmarna och managern dog omedelbart av skador från kollisionen och att de inte hann lida innan de omkom, rapporterar BBC.

Fick klippas loss

De tre som satt i baksätet hade inte säkerhetsbälte, medan de längst fram hade det och fick klippas loss.

Brittisk polis bekräftar att det var managern som körde bilen, men att han hade varken alkohol eller droger i sitt blod.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Broolyckan i Södertälje

Mer i ämnet