Hör SBBK:s ordförande Anders Nielsen berätta om klubbens ekonomiska problem som en konsekvens av inställda SM-slutspel och Scania Cup. Foto: Lisa Liljefors

Så tacklar SBBK det ekonomiska tappet

Uppdaterad
Publicerad

Södertäljes basketbollklubb är hårt drabbad av coronakrisens konsekvenser då alla inomhusträningar, cuper och SM-slutspel för elitlagen är inställda tills vidare.

– För ett par veckor sedan stängde vi av all inomhusverksamhet för våra 700 ungdomar. Vi har sedan dess också beslutat att ställa in alla SM-slutspel för våra dam- och herrlag och den årliga stora påskcupen för 250 ungdomslag från hela Europa, säger SBBK:s ordförande Anders Nielsen.

Över 30 procent av SBBK:s intäkter har försvunnit och det skapar en ekonomisk kris för klubben, enligt ordförande Anders Nielsen.

Coronaviruset i Södertälje

– Vi talar om mångmiljonbelopp i förlorade inkomster.

Nya idéer för att få in pengar

Klubben försöker komma på nya sätt att få in pengar och under lördagsförmiddagen pågår bland annat en virtuell match som visar förra årets SM-final.

– Vi hoppas så klart att det är många som vill stödja klubben genom att köpa biljetter till detta evenemang, säger Anders Nielsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet