En anhållen för explosion på Täppgatan

Uppdaterad
Publicerad

En 44-årig man har anhållits misstänkt för bland annat allmänfarlig ödeläggelse och grov utpressning i samband med sprängningen på Täppgatan i februari.

En man har gripits och anhållits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, grov utpressning och grovt övergrepp i rättssak i samband med sprängningen på Täppgatan den 13 februari, skriver Länstidningen.

Den gripne ska vara en 44-årig man som är skriven i Kista, och han greps i onsdags. Imorgon, fredag, väntas han häktas av åklagaren.

Misstänkt handgranat

Det var sent på kvällen den 13 februari som en kraftig explosion inträffade på Täppgatan i Södertälje. Fönster krossades, en husfasad skadades och åklagaren misstänkte då att en handgranat hade använts.

Dådet misstänks även ha kopplingar till en tidigare utpressning. 44-åringen lejdes då av en 46-årig man för att utpressa en Södertäljeföretagare. Företagaren som jobbar inom byggbranschen misshandlades, hotades samt fick pistolskott avfyrade precis intill sig.

Södertäljeföretagaren ska ha haft kontor på Täppgatan.

Dömdes i januari

I januari dömdes 44-åringen till fängelse i ett år och sex månader för inblandning i utpressningen. Även den 46-åringe mannen som anstiftade utpressningen dömdes då till fängelse. Händelsen ska ha haft sin upprinnelse i ett byggnadsarbete i Glasberga sjöstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.