Hälften av alla dödsskjutningar i år har skett i Stockholms län. Nedan bild från Ronna där en man i 40-årsåldern avled efter en skottlossning i oktober. Foto: Blåljusbilder

En tredje person gripen för mordet på 41-åringen i Ronna

Publicerad

En 22-årig man har häktats misstänkt för inblandning i mordet på en 41-årig man i Ronna förra året. Åklagaren hade begärt mannen häktad för medhjälp till mord och grovt skyddande av brottsling, men tingsrätten beslutade att häkta mannen på enbart den senare misstanken.

Det var i oktober som en man i 40-årsåldern sköts till döds i Ronna. Enligt polisens utredning tyder mycket på att han ska ha skjutits av misstag.

22-åringen är den tredje mannen som häktas i mordutredningen. Sedan tidigare sitter en 18-åring häktad misstänkt för att ha mördat offret och även en 25-årig man är misstänkt för medhjälp till mord .

Våldsspiralen i Södertälje

Polisen gick ut med bilder på den misstänkte mördarens för att få hjälp av allmänheten.

I slutet av oktober gick polisen ut med bilder på när den misstänkte gärningsmannen flydde från platsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elcykeln som polisen misstänker användes vid mordet den 1 oktober tros vara en piratkopia på en så kallad ”rawbike”, enligt utredaren Johan Allard på Södertäljepolisen. Se den i videon. Foto: SVT/Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet