Skadorna efter explosionen inspekteras. Foto: Samy Dahlman/SVT

Explosion vid syrisk ortodoxa kyrkan – förundersökningen läggs ner

Uppdaterad
Publicerad
Natten mot den 19 september förra året larmade Genetabor polisen om en kraftig smäll vid S:t Afrem syrisk ortodoxa kyrkan. Polisen har utrett händelsen, men undersökningen kommer inte framåt och därför läggs den nu ner.

Polisen gjorde vissa fynd på platsen under den tekniska undersökningen som sedan analyserats av Nationellt forensiskt centrum (NFC). Men det ledde inte till att polisen kom någon misstänkt på spåren.

– Vi kommer inte vidare efter detta, vi hittar ingen misstänkt och förundersökningen läggs därför ner, säger Anna Nilsson, kriminalinspektör.

Förundersökning kan öppnas igen

Trots vissa fynd kan Anna Nilsson inte säga något om vilka spår som säkrats.

– Vi har olika spår från platsen, men jag vill inte berätta mer om det på grund av att förundersökningen skulle kunna återupptas om det kommer in nya vittnesmål till exempel. Om jag då skulle förhöra någon kan jag inte gå ut med detaljer nu, säger hon.

Har ni misstanke om någon hotbild mot församlingen?

– Nej, det är inget vi har sett. Inget sådant har framkommit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosion vid kyrka i Geneta

Mer i ämnet