Rutorna krossades på festlokalen hos S:t Afrem Syriska Ortodoxa Församling. Foto: SVT

Församlingens styrelse om explosionen i Geneta: ”Kommer som en överraskning”

Uppdaterad
Publicerad

Styrelsen i S:t Afrem Syrisk Ortodoxa Församlingen försöker att bilda sig en uppfattning om vad som har inträffat i och med explosionen under onsdagsnatten. – Det kommer som en överraskning, vi har inte mottagit några hot, säger Gabriel Onar, sekreterare i församlingen.

När SVT får tag i Gabriel Onar befinner han sig inne i Stockholm och kommer att åka till kyrkan för att finnas till hands och för att se skadorna.

Resten av styrelsen befinner sig utomlands med församlingsmedlemmarna och kommer inte tillbaka förrän på måndag. Under tiden väntar de på att kunna få mer information från polisen.

Explosionen kom som en chock

Lokalen har under en längre period varit uthyrd och styrelsen har aldrig haft några problem med hyresgästen. När de fick information om explosionen kom det som en chock.

– Det är väldigt tråkigt det som har hänt. Vi har inte mottagit några hot från någon sida, så det kommer som en överraskning, säger Gabriel Onar.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse, men polisen har i nuläget varken någon misstänkt eller gripen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosion vid kyrka i Geneta

Mer i ämnet