Foto: TT

Efter mordet i Hovsjö: Nu sätter länet in extra polisresurser

Uppdaterad
Publicerad

Efter de två skottlossningarna i Geneta och Hovsjö där en man avled och en annan man skadades natten mot lördag har polisen nu satt in omfattande extraresurser från länet. Skottlossningarna utreds som en så kallad särskild händelse.

Natten mot lördagen inträffade två skottlossningar i Södertälje. I Geneta skadades en man i en skottlossning och i Hovsjö sköts en man i 25-årsåldern till döds senare samma natt. Tre män greps av polis under natten, men enligt polisen har två av dessa släppts medan en person anhållits av åklagare.

Särskild händelse kallad ”Antonia”

Södertäljepolisen meddelar nu att Region Stockholm startat en så kallad särskild händelse vid namn ”Antonia”. En omfattande utredningsinsats som leds av sektionen för grova brott med stöd av Södertäljepolisen.

Dödsskjutningen i Hovsjö

På sin Facebook-sida skriver Södertäljepolisen att man under helgen upprättat ett lokalt operationscentrum där omfattande extraresurser från länet som spaningspersonal, ingripandepoliser områdespoliser satts in.

Trygghetsskapande åtgärder i Geneta och Hovsjö

Även Södertälje kommun ska ha satt in resurser som samverkar med kommunen.

Under lördagen gjordes tekniska undersökningar av brottsplatserna och parallellt med utredningsarbetet har polisen satt in trygghetsskapande resurser i både Hovsjö och Geneta. Enligt polisen ska lördagsnatten ha varit lugn i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Hovsjö

Mer i ämnet