Fältassistenterna Emelin Ecer och Michelia Sado menar att ryktesspridning riskerar att uppstå efter händelser som helgens dödsskjutning, och att deras uppgift är att lugna oro. Foto: Karin Fallenius/SVT

Fältarbetarna efter helgens mord i Hovsjö: ”Dyster men lugn stämning”

Publicerad

När en 23-årig man sköts ihjäl i Hovsjö i Södertälje satte fältassistenterna in extra personal för att möta oro bland invånarna.

– Vi måste lugna ner stämningen, istället för att hetsa upp, säger Michelia Sado, fältassistent.

Det var under natten till den 17 oktober som två skjutningar inträffade i Södertälje. Den ena rubriceras som grov misshandel, medan det i det andra fallet resulterade i att en 23-årig man dog av skadorna. Händelsen utreds som mord.

Polisen grep en person, skäligen misstänkt för mord (den lägre misstankegraden reds anm.) men personen släpptes sedan.

– Det fanns inte tillräckligt för att han skulle vara fortsatt frihetsberövad, säger Ulf Sundström, kriminalinspektör och handläggare i ärendet.

Lugn lördagskväll

Fältassistenterna söker upp unga för att stötta och prata i vardagen. Efter helgens dödsskjutning satte de in extra personal för att möta eventuell oro, och stämningen som de mötte var lugn.

Polisen ber om tips

Polisen genomförde dörrknackning under helgen och nu går de igenom informationen samt förhör med anhöriga. De ska även undersöka eventuell kameraövervakning.

– Eftersom vi idag inte har några frihetsberövade ber vi allmänheten att komma in med tips om de har hört eller sett något, säger Ulf Sundström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.