• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Foto: SVT

Nio nya får dödade i vargattack

Publicerad

Ännu en vargattack mot får inträffade under torsdagsmorgonen i Södertälje. Den här gången dödades nio får i Hölö – en mil från de tidigare attackerna.

Under torsdagsmorgonen skedde en ny vargattack mot får i Södertälje – den här gången i Hölö. Nio tackor och lamm har dödats direkt i attacken eller avlivats på grund av de svåra skador de fått.

– Det är den sjätte vargattacken mot får av varg från Sjundareviret. Och det är ingen tvekan om att det rör sig om varg från Sjundareviret säger Arne Söderberg, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen i Stockholm, till svenskjakt.se.

Under torsdagen blev det också känt att fårägarna i Molstaberg, som drabbats av de tidigare attackerna, överklagar jakten för att de vill att den utökas och förlängs till dess att vargparet skjutits.

Vargen ännu ej fälld

Polisen i distriktet meddelade SVT Nyheter Stockholm under fredagsmorgonen att skyddsjakten fortfarande pågår, men ingen ur vargparet har ännu skjutits.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vargarna i Sjundareviret

Mer i ämnet