Paulina Vidal är familjehemsrekryterare på socialtjänsten i Södertälje där de jobbar mycket med marknadsföring för att få familjer att vilja ta emot barn. Foto: SVT/Maja Flygt

Kampanj ger fler familjehem i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler familjer blir så kallade familjehem, det som tidigare kallades fosterhem, för Södertälje kommuns räkning. En orsak är att kommunen har skapat en rekryteringsgrupp som jobbar med att hitta de som kan tänka sig att ta emot barn.

Så många blev familjehem i Södertälje kommun

2017 lämnade man in mellan 1-3 familjehemsutredningar för godkännande i nämnd i månaden. Det godkändes totalt 29 stycken familjer under året.

2018 lämnade man in cirka 1-4 familjehemsutredningar för godkännande i nämnd i månaden. Det godkändes totalt 30 stycken familjer under året.

2019 När rekryteringsgruppen kom igång lämnade man in ca 4-7 familjehemsutredningar för godkännande i nämnd varje månad. Totalt godkändes 48 stycken familjer under året.

Källa: Socialkontoret Södertälje kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.