Såhär såg det ut på Karolinskas nya inköpscentral när Irene Svenonius (M), finansregionråd var på besök. Foto: Stockholms läns landsting

Scanias inköpare hjälper Karolinska med skyddsutrustning

Uppdaterad
Publicerad
Scania har tillsammans med Karolinska sjukhuset satt ihop en inköpscentral där de tillsammans söker av marknaden efter skyddsutrustning. I onsdags landade ett plan från Kina lastat med 55 000 munskydd, 5000 visir och 2000 skyddsglasögon.

På Karolinska sjukhuset i Solna har Scaniaspersonal förstärkt ett command center som nu fungerar som inköpscentral. Irene Svenonius (M), finansregionråd, var på besök på centralen i torsdags eftermiddag och skriver såhär på sin facebooksida:

– Vi ser resultat när världens 10:e bästa sjukhus arbetar med några av världens bästa inköpare och logistiker. Vi ser resultat när offentlig sektor och privata företag samarbetar och delar kunskap.

55 000 munskydd

Av de 55 000 levererade munskydden har 15 000 skyddsklass FFP. FFP står för filtering facepiece och finns i tre olika klasser, vilken klass just dessa munskydd tillhör framgår inte.

På lördag väntas en ännu större leverans av skyddsutrustning enligt Stockholms läns landsting.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet