Se hur det såg ut på inspelningsplatsen då SVT:s reporter besökte produktionen. ”Södertäljeborna har varit hjälpsamma”, säger producenten Felix Herngren. Foto: SVT/Fredrik Gustavell

Här spelas Netflix-serien in i Södertälje – följ med in bakom kulisserna

Uppdaterad
Publicerad

I veckan spelas en ny svensk tv-serie in i Södertälje. Serien bygger på boken ”Folk med ångest” av Fredrik Backman och en del av scenerna utspelar sig kring Marenplan och i Södertälje centrum. Se när SVT:s reporter fick följa med in på inspelningsplatsen i klippet ovan.

I veckan påbörjades inspelningen av en ny tv-serie i centrala Södertälje.

Filmandet kommer att pågå hela veckan, och under inspelningarna stängs vissa gator av tillfälligt vilket har påverkat framkomfligheten.

Samarbetsvilliga Södertäljebor

– Södertäljeborna har varit väldigt hjälpsamma, förutom några få rättshaverister, säger Felix Herngren som är producent för serien.

Scenerna som spelas in handlar bland annat om ett gisslandrama i en lägenhet på Järnagatan, och vid en del tillfällen kan man därför höra pistolskott och se skådespelande poliser ute på Marenplan.

Ny serie på svenska

Förra året blev serien ”Störst av allt” Sveriges första Netflixoriginalserie. Nu producerar Felix Herngrens bolag FLX ytterligare en svensk serie för streamingtjänsten, men när den kommer att finnas att titta på är ännu oklart.

Spela videon ovan för att följa med in på inspelningsplatsen och höra Felix Herngren berätta varför produktionen valde att spela in scenerna i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.