Foto: SVT

För höga hyror – nu blir hyresrätterna kollektivboende

Publicerad

Vissa hyresrätter på Stockholmsberget i Södertälje görs om till kollektivboende. De höga hyrorna har gjort lägenheterna svåra att hyra ut.

Trots bostadsbrist så står flera av Telge Bostäders nya lägenheter vid Stockholmsberget tomma. P4 Stockholm rapporterar om att en del hyresgäster har valt att lämna tillbaka kontrakten pågrund av de höga hyrorna. Och det krävs en rejäl plånbok för att flytta in i bostäderna.

Den billigaste ettan går på 7 100 kronor i månaden, hyran för den dyraste femrummaren går på 19 000 kronor i månaden, något som Hem & Hyra tidigare rapporterat om.

Kollektivboende blir pilotprojket

Hyreshuset består av 72 bostäder och sju fyrarummare har lämnats tillbaka till Telge Bostäder. Två av bostäderna går direkt till bostadskön medan de andra görs om till kollektivboende.

Fyrorna ska nu byggas om för att anpassas till den nya boendeformen. Enligt Telge Bostäder ska kollektivboendet ses som ett pilotprojekt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer