Foto: Nicky Jangali/SVT

De köar för hyreslägenhet – sover utanför Telge bostäder

Uppdaterad
Publicerad

Utanför Telge bostäders kontor köar folk för att få en hyreslägenhet på Stockholmsberget – och några har till och med övernattat utanför kontoret. För den här gången är det inte den som stått längst i bostadskön, utan den som är först till kvarn utanför kontoret på lördag morgon som får förtur till en lägenhet.

Det är 72 hyreslägenheter som erbjöds efter sommaren på Östergatan i 16-våningshuset på Stockholmsberget. Av den här nyproduktionen släpptes 18 lägenheter under mars till de som hade stått längst i bostadskön. Nu på lördag släpps de resterande 54 lägenheterna och här gäller det istället att vara först till kvarn vad gäller att anmäla sig.

Övernattar för att komma först

Sedan igår sitter flera redan i kö utanför Telge bostäders huvudkontor – några har även övernattat och fortsätter med det tills de får anmäla sig för en hyreslägenhet under lördag morgon.

Se några av dem berätta vad de tycker om det här sättet att anmäla sig till lägenheter i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.