Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varning för obehaglig bild i videon. ”Min dotter vill inte se sig själv i spegeln”, säger flickans mamma. Foto: Clara Fritzon/SVT

Föräldrar polisanmäler förskola – tvååring fick allvarliga skador

Uppdaterad
Publicerad

En tvååring fick efter en olycka på Bergviks förskola i Södertälje åka in till akuten med allvarliga skador. Förskolan har nu både polisanmälts av föräldrarna och kommunen har gjort en utredning av händelsen – som visar att man brustit.

På akuten fick tvååringen sy stygn och man upptäckte en fraktur som nu opererats. När föräldrarna senare försökte få svar på vad som hänt fick de till en början inget svar. Föräldrarna valde att tillslut polisanmäla förskolan.

– Jag förstår att det kan ske olyckor men det handlar om att vi inte fick svar när vi gång på gång försökte prata med förskolan, säger mamman.

Brast i tillsynsansvaret

Nu visar kommunens egna utredning att det inte fanns någon förskolepedagog i närheten av olyckan som såg vad som egentligen hände. Utbildningsnämnden slår fast att förskolan vid tillfället för olyckan brast i sitt tillsynsansvar.

Förskolan medger också att de missat att ringa ambulans.

”En omedelbar brist i hanterandet var att förskolan inte ringde efter en ambulans.”, skriver de i sitt yttrande.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Södertälje har försökt få en intervju med rektorn på den aktuella förskolan men får till slut prata med Katarina Weidenhaijn, chef för kommunens förskolor. Hör henne i videon. Foto: Clara Fritzon/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.