Foto: SVT/Maja Flygt

Första bekräftade fallet av corona på Södertälje sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen fick Södertälje sjukhus sin första patient med konstaterad coronasmitta. Patienten har skickats vidare till infektionsavdelningen på Karolinska sjukhuset i Huddinge för att få vård.

För att klara av att ta hand om patienter som smittats av coronaviruset, gick Södertälje sjukhus upp från stabsläge till förstärkningsläge under fredagseftermiddagen. Bara några timmar senare, kom det första bekräftade fallet.

– Vi har bra och väl inövade rutiner på hur vi ska hantera patienter med eventuell smitta och arbetar aktivt för att minska risken för smittspridning. Nu ligger fokus på att fortsätta förberedelserna, ta hand om våra patienter och skydda äldre och personer med underliggande sjukdomar från att bli smittade, säger sjukhusets vd Christophe Pedroletti i ett pressmeddelande.

Södertälje sjukhus är öppet som vanligt men har infört ett särskilt besöksförbud för alla som inte är patienter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet