Kvinnan kunde räddas ur skorstenen efter att ha suttit fast där i ungefär en timme. Foto: Marco Blomberg

Fortfarande en gåta hur kvinnan hamnade i skorstenen

Uppdaterad
Publicerad

På lördagsförmiddagen fastnade en ung kvinna i en skorsten i Södertälje. Händelsen har genererat en hel del spekulationer om hur hon hamnade där, men nya svar från polisen kan komma först imorgon måndag.

Det var vid tiotiden på lördagen som en kvinna av okänd anledning hamnade i en skorsten i centrala Södertälje och inte kunde ta sig upp.

Händelsen har väckt många reaktioner och spekulationer i sociala medier om bakgrunden till att hon fastnade i skorstenen.

Men polisen kan i dag inte ge några nya besked.

”Har själv inte kunnat redogöra för hur”

– Det enda jag har hört via en person inom räddningstjänsten är att kvinnan själv inte kunde redogöra för hur hon hamnat i skorstenen, säger Eva Nilsson vid polisens regionledningscentral.

Först på måndag tar lokalpolisområde Södertälje upp ärendet, som betecknas som olaga intrång, och ny information kan komma fram om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.