Alla intensivvårdsplatser för patienter med covid-19 är nu belagda på Södertälje sjukhus. Här berättar sjukhusledningen mer. Foto: SVT/Maja Flygt

Fyra avlidna i covid-19 på Södertälje sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagens presskonferens meddelade sjukhusledningen att fyra patienter på Södertälje sjukhus som varit smittade av coronaviruset avlidit. Totalt vårdas 39 coronapatienter på sjukhuset varav fyra får intensivvård.

Under presskonferensen meddelade sjukhuset att totalt 325 patienter nu testats och att 74 patienter patienter har vårdats på sjukhuset. Just nu har man 39 covid-19-patienter under vård varav fyra intensivvårdas.

– Utvecklingen som vi ser är helt den förväntade. Vi är inte förvånade elller tagna på sängen, säger sjukhusets vd Christophe Pedroletti.

Coronaviruset i Södertälje

En av de fyra avled häromdagen

Sjukhusledningen uppger att en av de fyra avlidna dött de senaste dagarna.

– Det händer att provsvaren kommer i efterhand och därför kan vi inte ge några exakta datum, säger chefläkare Lena Sunnermalm.

Sjukhuset vill i nuläget inte gå in på ålder eller bakomliggande sjukdomsfaktorer gällande de avlidna.

– När vi får fler avlidna och fler patienter blir det också lättare att prata om enskilda fall och olika åldrar och bakomliggande sjukdomar, säger Christophe Pedroletti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet