Foto: TT

Gängledare från Södertäljenätverket vägrade brodera tavlor

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare utpekade ledaren för Södertäljenätverket varnas nu efter att ha vägrat att brodera tavlor på Saltviksanstalten, där han avtjänar sitt fängelsestraff sedan en tid tillbaka.

Även tre andra intagna, alla utpekade ledarfigurer i kriminella nätverk, ska ha vägrat att delta i sysselsättning på Saltviksanstalten i Härnösand. En ledargestalt från Göteborg hävdar synfel en annan av de intagna som är högt uppsatt i det kriminella nätverket Farsta/Fagersjö, kräver högre lön för uppgiften.

Den tidigare utpekade ledaren för Södertäljenätverket menar att han haft huvudvärk och därför inte kunnat delta i aktiviteten.

Mannen från Södertälje dömdes 2021 till fem år och två månaders fängelse i ett uppmärksammat Enrochat-mål, och är även dömd till sex månaders fängelse i ett stort narkotika- och vapenmål i Uppsala.

Vid ett annat tillfälle ska han även ha hotat fyra kriminalvårdare när han skulle förflyttas på Kronobergshäktet.

I videon nedan förklarar SVT Nyheter Södertäljes reporter bakgrunden kring Södertäljenätverket – på 90 sekunder.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon förklarar SVT Nyheter Södertäljes reporter bakgrunden kring Södertäljenätverket – på 90 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.