K-pisten som polisen hittade i taxin bedöms vara av ”militär karaktär”. Foto: Polisens förundersökning

Gömde k-pist i taxi – gängkriminell döms för vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

Under passagerarsätet i en taxi hittade polisen en k-pist av ”militär karaktär”. Nu döms en gängkriminell i 20-årsåldern till 1,5 års fängelse.

Det var i mitten av november i fjol, efter flera dödsskjutningar i Södertälje, som polisen gjorde vapenfyndet i en taxi som stoppats i Blombacka. Nu döms en 19-åring, som enligt polisen har kopplingar till kriminella ”Nätverk Botkyrka”. Han är tidigare straffad bland annat för våldtäkt mot barn och egenmäktigt förfarande.

Döms till fängelse

Åklagaren yrkade på att mannen skulle dömas för grovt vapenbrott eftersom att vapnet varit av ”särskilt farlig beskaffenhet” och att han varit narkotikapåverkad vid gripandet. Men då vapnet saknade magasin dömer tingsrätten nu honom till fängelse i 1,5 år för vapenbrott och ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet