För fjärde veckan i rad ökar antalet nya bekräftade fall i Södertälje. Foto: SVT Grafik

Grafik: Antalet coronafall i Södertälje fortsätter öka

Uppdaterad
Publicerad

För fjärde veckan i rad ökar antalet nya konstaterade fall av covid-19 i Södertälje. Vecka 49 ökade antalet nya fall med över 20 procent jämfört med veckan innan.

Vecka 49 ökade antalet konstaterade fall i Södertälje med 21 procent jämfört med veckan innan, och på tre veckor handlar det om en ökning med 131 procent.

Högst antal smittade sedan i maj

Antalet konstaterade fall vecka 49 är 176 stycken, så många smittade har inte konstaterats i Södertälje sedan i maj.

Coronaviruset i Södertälje

I Nykvarn ökade smittan för tredje veckan i rad, men det rör sig om låga tal, vecka 49 rapporterades nio nya fall i kommunen. Även i Salem ökade antalet konstaterat smittade något, från 33 smittade vecka 48 till 36 vecka 49.

Smittspridningen ökar och inläggningarna på iva till följd av covid-19 blir fler. Samtidigt insjuknar allt mer personal. Nu larmar läkarna om den ökande pressen på sjukvården. ”Den är väldigt, väldigt ansträngd”, säger Andreas Fischer, läkare och ordförande för sjukhusläkarna i Stockholm i videon nedan.

Vaccinerade med minst en dos

70 procent av invånarna i Södertälje har påbörjat vaccinering mot covid-19. Andelen som fått minst två doser är 64 procent och andelen som fått tre doser är 15 procent.

I Salem har 81,7 procent av invånarna påbörjat vaccinering. Andelen som fått minst två doser är 74,9 procent och andelen som fått tre doser är 18,9 procent.

87 procent av invånarna i Nykvarn har påbörjat vaccinering mot covid-19. Andelen som fått minst två doser är 79 procent och andelen som fått tre doser är 20,8 procent.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet