• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Lista: Här är alla elever och lärare som fick skolutmärkelser i Södertälje

Publicerad

Hela 19 utmärkelser delades ut till elever och lärare i Södertälje för deras insatser i skolan. Här listar vi alla som fick årets utmärkelser.

– Vi vill uppmuntra och lyfta fram elever som ansträngt sig och lärare som utvecklat undervisningen, sa Elof Hansjons (S) utbildningsnämndens ordförande under prisutdelningen.

Eleverna som fick stipendier fick 2 000 kronor, lärare som fick individuella stipendier fick 20 000 kronor och lärargruppen fick dela på en summa på 40 000 kronor.

Elevutmärkelser

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Marita Amous prisas för stark skolutveckling • Fick skolutmärkelse i Södertälje: ”Jag kände att jag behövde utvecklas för jag har stora planer för framtiden”, säger Marita Amous som vill bli advokat. Foto: SVT

Gabriel Khajo, Rosenborgsskolan

Faya Hanna, Hovsjöskolan

Lujain Nader, Lina grundskola

Lukas Azak, Lina grundskola

Nancy Kamal, Ronnaskolan

Marita Amous, Wasaskolan

Naturvetenskapliga utmärkelsen

Delas ut av näringslivet, representerat av Astra zeneca och Scania.

Yohan Shamil, Rosenborgskolan

Wilhem Hellgren, Eneskolan

Tilda Paulander, Eneskolan

Förskolans utmärkelser

Biljana Koneska-peovska, förskolan Rubinen

Susanne Nordlund och Ellinor Hallerström, Centrum förskola

Hanan Marany, Sali Ishak, Susan Kurt, Västra förskola

Tina Karleskans, Fanar Kiryakos, Farah Jabbar, Glasberga förskola

Grundskolans utmärkelser

Heléne Persson, Wasaskolan

Joakim Sundberg, Vallaskolan

Vesna Ramovoc, Lina grundskola

Alla undervisande lärare i årskurs nio på Eneskolan

Gymnasiets utmärkelser

Lena Yngvesson, Wenedela Hebbegymnasiet

Magnus Fasth och Stefan Petranyi, Torekällgymnasiet

Läs motiveringarna:

Visa

Faya Hanna:

”Somliga människor får kämpa mer än andra för att nå sina mål och uppfylla sina drömmar. /.../ Fortsätt att vara lika modig och fråga alltid när du behöver hjälp. Fortsätt våga fråga även om vi lärare säger att vi inte har tid just där och då. Du är inte tjatig utan du är ambitiös, vilket kommer att ta dig långt här i livet.”

Gabriel Khajo:

”… började i en särskild undervisningsgrupp och har arbetat intensivt och målinriktat med sina svårigheter. Gabriel är en elev med en hög social kompetens. Han är ansvarstagande, självgående /.../ och hittar även tid för att hjälpa sin gamla klass med den årliga teaterföreställningen, där han spelar huvudrollen.”

Lujain Nader:

”Med hennes engagemang, starka vilja, nyfikenhet och målmedvetenhet har hon trots den stora utmaningen att lära sig svenska lyckats med att nå kunskapsmålen i samtliga ämnen.”

Lukas Azak:

”Lukas har haft en utomordentlig resa under sin tid i grundskolan. Han har kämpat sig igenom olika hinder för att ta sig dit han är idag. Han har alltid haft en positiv inställning till livet utanför och i skolan.”

Marita Amous:

”Marita flyttade till Sverige 2013. Sedan dess har hon utvecklats, presterat samt motiverat andra elever. /.../ Hon är ständigt nyfiken och tar till sig all kunskap samt kritik. På eget initiativ utvecklar hon sina svaga punkter. /.../ Hon har under sin korta vistelse i Sverige visat att ingenting är omöjligt. Alla hennes lärare är imponerade av hur bra hon har klarat sig.”

Nancy Kamal:

”Från att ha varit en elev med hög frånvaro och flera underkända betyg, till att ha utvecklats till en studiemotiverad elev med god moral och höga betyg i samtliga ämnen imponerar denna elev stort på oss pedagoger.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer