Förra veckan var filmteamet på plats i stan. Foto: SVT

Här är bilderna på unge Björn Borg

Uppdaterad
Publicerad

Det var mycket hysch, hysch när scener ur kommande filmen ”Borg vs McEnroe” skulle spelas in i Södertälje.

Orsaken var att man ville hålla pressen borta från en av skådespelarna.

När teamet bakom ”Borg vs McEnroe” i torsdags besökte Södertälje för att spela in scener från tennisstjärnans barndom var man till en början mycket tystlåtna angående vilka skådespelare som skulle delta under dagens inspelningar.

Vägg av tystnad

SVT möttes till en början av en vägg av tystnad, men efter att pressansvarig kopplats in byttes den snart ut mot öppenhet, där man bland annat anordnade så att SVT skulle få intervjua huvudrollsinnehavare – och här ser vi alltså varför.

Filminspelningen av ”Borg vs McEnroe”

Det var nämligen så att medan SVT väntade på att få intervjua Sverrir Gudnason, som spelar den vuxne Björn Borg, passade teamet på att spela in nyckelscener med den unge Björn Borg – vars skådespelare fram tills i dag hållits hemlig.

Viktig del

Men SVT Södertälje lyckades ändå få några stillbilder på när filmteamet regisserade Leo Borg, som den unge Björn Borg, vid garageporten där hans pappa slog sina första dubbelfattade backhandsslag. Scener som blir en viktig del av filmen om Björn Borg som ska ha premiär nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Filminspelningen av ”Borg vs McEnroe”

Mer i ämnet