Tennislegendaren Björn Borgs hockeyliv ska skildras i ny film. Foto: SVT/TT

Filminspelning på Månskensrinken

Uppdaterad
Publicerad

Teamet bakom kommande filmen ”Borg vs McEnroe” jobbade under söndagen återigen i Södertälje. Eftersom Sveriges störste tennisstjärna också var en hockeytalang spelades scener in vid Månskensrinken.

SSK har lånat ut tre hockeyspelande femtonåringar till inspelningen av några scener på Månskensrinken.

– De behövde en tonårig body-double som kunde åka skridskor, helt enkelt. Killen har fått låna ett par skridskor från 70-talet, som ju är helt annorlunda än dagens skridskor, säger Christer Kronblad som är kommunikationsansvarig för klubben.

Filminspelningen av ”Borg vs McEnroe”

Läs mer: Björn Borg-inspelning stänger gator

– Det var nästan som att han var tvungen att lära sig åka skridskor en gång till.

Skickade mått

De andra två spelarna, som är med i klubbens P02-lag fick hjälpa till att dra en släde över isen åt kamerateamet. Klubben kontaktades av filmteamet angående skridskorollen.

Läs mer: Så har Gudnason förberett sig för Borg-rollen

– De hade exakta mått, han skulle vara så lång och så bred och så vidare. Vi skickade bilder på spelarna och kollade om någon var intresserad.

Spelade hockey

Björn Borg var under tonåren en lovande hockeytalang, och tillbringade stora delar av sin tid antingen på tennisbanan eller på isen.

– Han tvingades väl göra ett val där vid 13-årsåldern. Och han gjorde nog rätt val, även om man inte kan vara säker såklart.

Läs mer: Hon bodde granne med Björn Borg

Vilken annan SSK-spelare borde det göras en film om?

– Glenn Johansson. En klubblegendar som var lite som ”grannens son” under uppväxten, han hade inte de lättaste förutsättningarna. En fantastisk tekniker och hans tröja är en av tre som hänger uppe i taket idag.

Läs mer: Här är bilderna på unge Björn Borg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Filminspelningen av ”Borg vs McEnroe”

Mer i ämnet