Gator spärras av när storstjärnor gästar Södertälje. Sverrir Gudnarson, spelar Södertäljesonen Björn Borg och Shia LaBeouf rivalen John McEnroe. Foto: TT/SVT

Björn Borg-inspelning stänger gator

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen gavs chansen att se stjärnorna från den kommande filmen ”Borg vs McEnroe”, som just nu spelas in på Södertäljes gator.

Det är filmen om Södertälje-sonen Björn Borgs liv som dragit stora namn som Stellan Skarsgård och Sverrir Gudnason till staden, när Tre Vänner och Nordisk Film nu avslutar inspelningarna – här där allt en gång började.

– Det var självklart att vi skulle spela in här i Södertälje. Det var viktigt för oss att för miljön rätt, säger Jon Nohrstedt, producent.

Filminspelningen av ”Borg vs McEnroe”

Hemliga scener

Strax efter lunchtid började inspelningarna – men vilka som filmas under dagen vill man inte kommentera närmare.

– Vi berättar inte vad vi gör under inspelningen, det är en så kallad closed set. Men det är vissa nyckelscener som tas i dag och de personer som ska vara med i dem är på plats, säger Pia Norström, marketing manager på Nordisk Film.

”Stora stjärnor på plats”

När SVT:s team kommer till platsen under förmiddagen möts de av ett stort hemlighetsmakeri.

– Produktionsassistenten var inte jätteglad över att se oss. Hon sa: ”Vi har stora stjärnor på plats som är väldigt känsliga och som absolut inte vill bli filmade av er”, säger reporter Aron Söderström.

Avstängda gator

Det är på Övre Torekällgatan, Täppgatan och Högbergsgatan som inspelningen håller till mellan klockan 10 och 19. Även parkeringen på Dalgatan 2-4 kommer används av filmteamet, som har den som uppställningsplats.

Funktionärer finns på plats för att se till att fotgängare och bilister i högsta möjliga mån ska kunna passera som vanligt – men den som har bråttom uppmanas alltså att välja en annan väg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Filminspelningen av ”Borg vs McEnroe”

Mer i ämnet