Foto: TT

Här är experternas bästa musttips

Uppdaterad
Publicerad

Södertäljes mustare ger dig sina råd för att maxa musten. Vad sägs till exempel om rutten äppelmust?

Ingrid Marie From, med eget mobilt musteri:

Värm äppelmust och tillsätt (om du vill) en skvätt rom, en bit syltad ingefära och en kanelstång.

Friederike Kendziersky, Järna musteri:

– Jag gillar så kallad rutten must som har varit rå och fått stå och bubbla några dagar.

Jan Blomgren, Äppelblommans musteri:

När du mustar äpplen: Blanda två, tre, fyra sorter.

– Jag har precis smakat Ingrid Marie och Cox's orange här och det blev gott. De flesta sorter går att blanda.

Rembert Biemond, mustälskare i Järna:

– Jag gillar att blanda, femtio procent must och femtio procent bubbelvatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.