Kulstötningsträning på nya Södertälje IP övervakas av SIF:s coach Fredrik Andersson.

Här är nya Södertälje IP – redo för tävling redan i kväll

Uppdaterad
Publicerad

Arbetet har pågått flera år och tillsammans med den nya multihallen kostar projektet 206 miljoner kronor. Men nu är nya Södertälje IP klart. Södertälje IF:s aktiva är igång och tränar på anläggningen och på fredagskvällen är det dags för den anrika tävlingen Kringelkastet att avgöras på nya arenan.

Tillsammans med Multihallen har arbetet med nya IP pågått sedan 2016. Hallen är fortfarande inte helt färdigställd men sedan någon vecka tränar Södertälje IF:s friidrottare återigen på idrottsplatsen.

– Det känns fantastiskt. Jag är fostrad här sedan 12-15 år tillbaka så det känns fantastiskt med en ny arenan. Och det ska bli fantastiskt kul att se hur både barn och vuxna springer runt här, säger Fredrik Andersson från Södertälje IF.

Den nya arenan är utformad för att arrangera tävlingar på SM-nivå och innehåller bland annat ett nytt kommentatorstorn, utrustning för samtliga kast- och hoppgrenar samt nya ”snabbare” löparbanor.

– Det brukar vara både nationella och internationella deltagare. Om kroppen håller kommer även jag delta, men annars ser jag fram mot att bara se bra friidrott, säger Fredrik Andersson från Södertälje IF.

Se klippet för att veta mer om hur Södertälje IF tränat under tiden idrottsplatsen byggts om, vad den nya arenan betyder för klubben och friidrotten i Södertälje – samt varför den nya ”snabbare” löparbanorna kommer ge fler nya klubbrekord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.