Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vad som händer när 18-åriga Alexandra Rojas Nordqvist tar över chefsstolen från anläggningschefen Nina Andrén på Astra Zeneca för en dag. Foto: Kalle Thulin/SVT

Här bossar 18-åriga Alexandra på Astra Zeneca – för en dag

Uppdaterad
Publicerad

I samband med internationella flickdagen, som instiftats av FN för att uppmärksamma flickors och unga kvinnors situation i världen, så anordnar Plan international ”Girls take over”. Därav tog nu 18-åriga Alexandra Rojas Nordqvist över chefsstolen från anläggningschefen Nina Andrén på Astra Zeneca för en dag här i veckan.

Alexandra Rojas Nordqvist har efter att ha provat chefsstolen bestämt sig.

– Ja det är klart att jag skulle vilja bli chef en dag. Då får man vara med och förändra, säger hon.

Både Alexandra Rojas Nordqvist och Nina Andrén som är anläggningschef på Astra Zeneca anser att kvinnors situation bör uppmärksammas mer.

– Vi som är ett stort internationellt företag kan påverka strukturellt men jag kan även påverka individuellt, på så sätt att jag kan dela med mig av mina erfarenheter som chef och kvinna, säger Nina Andrén.

Se mer i videon hur Alexandras första dag på chefsposten är och vilka erfarenheter de olika generationerna har att dela med sig till varandra. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer