Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stadsdirektören Rickard Sundbom ursäktade sig lite med att han behövde läsa innantill, när det var dags för hans sista tack. Foto: Youtube

Här överraskar stadsdirektören toppcheferna – höll avskedstal på assyriska/syrianska

Uppdaterad
Publicerad

När Södertäljes avgående stadsdirektör, Rickard Sundbom, nyligen tackades av, så var det nog många som blev förvånade. För när ordet väl var stadsdirektörens, så valde han att hålla sitt avskedstal på assyriska/syrianska.

I över en och en halv timme hölls tacktal från olika kommuntoppar och högt uppsatta chefer, även utifrån Södertälje, då stadsdirektör Rickard Sundbom, efter fyra år skulle sluta i kommunen.

Till slut gavs ordet till honom själv – och då valde han att hålla ett flera minuter långt tal på assyriska/syrianska, även kallat ”suryoyo”.

– Det var en påminnelse kring det som många Södertäljebor någon gång har upplevt, det vill säga när de inte har förstått vad som sägs. Och särskilt riktat till seniora beslutsfattare som bör ha det i åtanke, säger Rickard Sundbom.

I klippet ovan berättar han hur idén till talet föddes – och om hur han övat med inspelade ljudfiler.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer