”Det var som en skolstart för sjuåringar när man mötte folk här 06:45, så glada var de”, säger fabrikschefen Robert Höglund. Foto: Maja Flygt/SVT

Här drar Scania igång produktionen: ”Känns fantastiskt att vi äntligen är igång”

Uppdaterad
Publicerad

I dag startade Scania upp lastbilsfabriken i Södertälje igen efter att ha varit stängt sedan slutet av mars. Personalen var tillbaka på banden och bolaget hoppas nu stegvis kunna öka produktionstakten. SVT var med när produktionen gick igång och den första lastbilen blev klar för leverans.

På chassiverkstaden har man idag tagit tillbaka all personal till arbetet igen.

När tror ni att ni är tillbaka som vanligt igen?

Coronaviruset i Södertälje

– Det är oerhört svårt att säga, det beror framförallt på hur det ser ut i resten av världen och vilken förmåga de har att leverera material till oss. Nu kör vi på den planen vi har och så får vi se vad som händer, säger Robert Höglund, fabrikschef på Scania.

Inför starten har man bland annat ökat avståndet på stationer där man arbetar nära varandra, spärrat av platser i fikarummen och matsalarna och satt upp tält på utsidan för att avlasta lunchplatserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet