Foto: SVT

Här får Brunnsängsbon Camilla svar – så bör parkeringen byggas om

Uppdaterad
Publicerad

När SVT Nyheter Södertälje var på plats i Brunnsäng lät vi Brunnsängsbon Camilla Viman ställa en fråga till arkitekten bakom den nya visionen. – Det är bara ungdomsgängen på nätterna som parkerar där, säger Camilla.

På uppdrag av HSB Södertälje och Telge Fastigheter har Utopia arkitekter tagit fram ett förslag för hur Brunnsäng ska kunna utvecklas som stadsdel. Fokus har legat på att skapa en blandad, trygg, identitetsstark och stolt stadsdel med möjlighet till bostadskarriär och etablering av företag i direkt kontakt med en levande stadspark. Förslaget binder samman den ursprungliga kluster-strukturen med nya bostäder och lokaler med en tydlig tanke om innehåll och funktion. Samtidigt skapar vi en helt ny lösning för parkering och tillgängliggör och förädlar den i dag outnyttjade parken.

Samtidigt arbetar kommunen med en strukturplan och har under hösten haft ett projektkontor på plats i Brunnsäng centrum där man samlat i Brunnsängsbornas åsikter och visat upp delar av Utopias arbete.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.