Så här kan nya Brunnsäng centrum se ut i framtiden om förslaget på ombyggnad blir verklighet. Foto: Skiss: Utopia arkitekter

Så kan trygghet byggas in i en stadsdel: ”Det ska vara liv och rörelse”

Uppdaterad
Publicerad

HSB Södertälje och Telge fastigheter har tillsammans beställt en vision för hur Brunnsäng skulle kunna bli tryggare genom ombyggnad. SVT Nyheter Södertälje träffade skaparen bakom förslaget som här berättar om ett miljonprogram kan förvandlas till ett stolt och tryggt stadsdelscentrum.- Vi vill se ett tryggt, levande och homogent Brunnsäng, säger Johan Bejne, arkitekt på byrån Utopia som tagit fram förslaget.

Nya Brunnsäng

På uppdrag av HSB Södertälje och Telge Fastigheter har Utopia arkitekter tagit fram ett förslag för hur Brunnsäng ska kunna utvecklas som stadsdel. Fokus har legat på att skapa en blandad, trygg, identitetsstark och stolt stadsdel med möjlighet till bostadskarriär och etablering av företag i direkt kontakt med en levande stadspark. Förslaget binder samman den ursprungliga kluster-strukturen med nya bostäder och lokaler med en tydlig tanke om innehåll och funktion. Samtidigt skapar vi en helt ny lösning för parkering och tillgängliggör och förädlar den i dag outnyttjade parken.

Samtidigt arbetar kommunen med en strukturplan och har under hösten haft ett projektkontor på plats i Brunnsäng centrum där man samlat i Brunnsängsbornas åsikter och visat upp delar av Utopias arbete.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.