Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vinnaren Wardia Issa tar emot priset tillsammans med sin bildlärare Edilane Karlberg. Foto: Moa bergman/SVT

Här prisas skoleleverna för sina snälla teckningar

Uppdaterad
Publicerad

En stor stad, med en himmel full av hjärtan, koronor och ordet ”snäll” blev vinnaren i årets teckningstävling som anordnas av Telge fastigheter.

– Hela min klass blev glad, säger Wardia Issa som har ritat teckningen.

Elever i klass 4b på Södertäljes friskola trodde att de skulle på studiebesökt till stadshuset, men där överaskades de av ett pris. Det är den årliga teckningstävling av Telge fastigheter där elever i årskurs fyra får göra en teckning i ett specifikt tema, vilket i år var ”vår snälla stad”. Det vinnande projektet blev en teckning som har ritats av Wardia Issa som går i årskurs fyra på Södertälje friskola.

– Utifrån höstens tyvärr otrygga händelser så vill vi fokusera på det som är positivt, därför har vi valt temat ”vår snälla stad”, säger Krister Mellström, vd på Telge fastigheter.

Hela klassen prisas och får 4000 kronor samt den vinnande teckningen som en stor tavla. Dessutom hängs teckningen upp i stadshuset.

Juryns motivering

”Det vinnande bidraget är en positiv upplevelse som sprakar av färger, glädje och kreativitet. Här får alla vara med, även skyddshelgonet Ragnhild. Till och med de höga husen som sträcker sig mot skyn är klädda i vackra färger. Det märks att det är en snäll stad; en stad att tycka om och vilja bo i. Här förtjänar alla en guldkrona på huvudet.”

Starta videon för att se jublet när klassen får reda på att de har vunnit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.