Medarbetarna Maria Malmström och Filip Fjellström minns tillbaka på de 15 åren som Nova varit igång. På torsdagen var sista dagen som den populära mötesplatsen höll öppet. Foto: Fredrik Gustavell/SVT

Här håller Nova öppet – för sista gången: ”På Nova fick man drömma”

Uppdaterad
Publicerad

Trots stora protester från besökare och oppositionspolitiker drevs beslutet om att lägga ner kulturmötesplatsen för Södertäljes ungdomar, Nova, igenom under våren. På torsdagen hälsade SVT Nyheter Södertälje på i lokalerna sista dagen verksamheten var öppen.

– Att våga drömma, det fick man göra här. Det finns inget alternativ för Nova, sade stamgästen Alexa Bonilla som besökt kulturcafét frekvent i nio år och som var på plats för att tacka personalen och minnas tillbaka på torsdagseftermiddagen.

Se när grannar och besökare tackade av personalen med blommor och tårta samtidigt som det mindes och bläddrades i fotoböcker som verksamheten samlat på sig genom de 15 år man funnits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.