Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommer mjölmasken slå igenom? Starta klippet för att höra vad insektsföretagaren Nils Österström tror. Foto: Nada Razooq/SVT

Här testar SVT:s reporter glass med mjölmask: ”Smakar nötigt”

Uppdaterad
Publicerad

Glass med strössel känner många till, men i Södertälje serverar man under Science week mjukglass med en twist- mjölmask. SVT:s reporter fick provsmaka.

I år fokuserar Sceince week bland annat på krismat, där mjölmaskar lyfts fram som ett exempel. Insektsföretagaren Nils Österström står bakom mjölmaskproduktionen, och menar att insekten är en bra proteinkälla som är enkel att föda upp.

– Vi kan producera tusentals ton på en väldigt begränsad yta, så det är ett otroligt energieffektivt sätt att göra mat, säger han till SVT.

Eva Helén, projektledare på Södertälje Science week är stolt över att evenemanget anordnas i Södertälje.

– Det visar en framtidstro och allt positivt som händer i staden, säger hon till SVT Södertälje.

Titta på videon för att se vad SVT:s reporter tycker om mjukglass med mjökmasktopping.

Södertälje Science Week

Science Week är ett event som spanar in i framtidens hållbara värld. Det handlar om morgondagens innovation, digitalisering, forskning och utveckling. 2023 anordnas Science Week den 1-3 februari i Södertälje science park.

Syftet med Science Week är att skapa intresse, kunskap och engagemang kring hållbarhet. Vi visar en mångfald av aktiviteter, samarbeten och konkreta exempel på både av vad som görs idag och vad som kan göras i framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.